این نشست علمی از سوی مرکز تحقیقات علمی با همکاری کمیتههای تحقیقِ پوهنحی حقوق و اقتصاد پوهنتون غالب با حضور رئیس، هیئت رهبری و مهمانان بیرونی برگزار شد.
در این نشست بحران اوکراین از منظر (روابط بینالملل، نگاه جامعهشناختی، نگاه اقتصادی و حقوق بینالملل مخاصمات) به بحث گرفته شد.
دکتر محمد طاهر تنزهای، معاون علمی پوهنتون غالب و سخنران این نشست به بررسی این بحران از منظر روابط بین الملل پرداخت و بر سه محور(علل جنگ و بحران در روابط بین الملل، ریشه های بحران اوکراین و سناریوها و چشم اندازهای پیش روی این بحران) موضوع را تحلیل و ارزیابی نمود.
دکتر عتیقالله قناعی، سخنران دیگر این نشست و استاد پوهنحی حقوق غالب، تأثیرات ناگوار جنگ اوکراین بر وضعیت نا به هنجار مهاجران افغان در کشورهای جهان مورد بحث و بررسی قرار داد.
به گفتۀ آقای قناعی: توجه جامعه جهانی از سوی افغانستان برداشته شده و همه کشورهای غربی، کمکهای اقتصادی و بشردوستانه را به اوکراین متمرکز کردند و مردم افغانستان ازچشم جهانیان بهدور مانده و کمکهای ناچیزی به کشور ما اختصاص داده میشود.
دکتر عبدالقدوس ابراهیمی، استاد پوهنتون هرات و سخنران مهمان این نشست، جنک اوکراین و روسیه را از عوامل اصلی رکود اقتصادی و افزایش گراف فقر در کشور بیان کرد.
به گفتۀ آقای ابراهیمی، 400 میلیون نفر در جهان وابسته به اقتصاد اوکراین بودند و یکچهارم گندم جهان را اوکراین و روسیه تولید میکردند و میزان بالای از روغن و جواری جهان در این دو کشور متخاصم تولید میشد، بنا بر این، جنگ اوکراین تأثیر مستقیمی روی وضعیت اقتصادی افغانستان دارد.
در پایان این نشست، دکتر فضلاحمد احمدی، آمر مرکز تحقیقات پوهنتون غالب و دبیر این نشست با جمعبندی محورِ اصلی بحث و اشاره به حقوق بینالملل مخاصمات، این برنامۀ علمی را به انجام رساند.
نشست علمی تأثیر بحران اوکراین بر وضعیت سیاسی و اقتصادی افغانستان در سالون همایشهای غالب برگزار شد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
سهشنبه، 17جوزای 1401
مدیریت خبر و آرشیف پوهنتون غالب (هرات)