شمارۀ بهارِ ۱۴۰۲ فصلنامۀ علمی - پژوهشی غالب، منتشر شد
خُرسندیم که همچنان در راه همهگانیسازیِ دانشهای نوین، پیشگام و خدمتگزار جامعۀ خویش هستیم؛ اینک به یاری خدا و تلاش محققان و دستاندرکاران فصلنامۀ علمی - پژوهشیِ علومِ اجتماعی غالب، دورۀ چهلم، شمارۀ اول، بهارِ ۱۴۰۲، منتشر شد؛ شما میتوانید هشت عنوان مقالۀ این دوره و دورههای قبلی را بهگونۀ کاملمتن رایگان، از سایت این مجله، دریافت کنید.
همچنان از تمام نویسندهگان و محققان در حوزههای علوم اجتماعی دعوت به عمل میآوریم تا مقالات علمی - پژوهشی خود را به این نشریۀ صاحبنام بفرستند و از مزایای آن مستفید گردند.
لینک شماره:
https://ghalibqjournal.com/index.php/ghalibqjournal/issue/view/12
اشتراک فعالِ پوهنتون غالب در کارگاه چهار روزۀ بررسی ساختارهای اقتصادی و اجتماعی منطقۀ اکو
کارگاه چهار روزۀ بررسی ساختارهای اقتصادی و اجتماعی منطقۀ اکو، توسط مؤسسۀ آموزش عالی بیمۀ اکو، بهعنوان مجری کارگاه، برای مدت چهار روز با موضوعات متنوع در تهران برگزار شد.
در این کارگاه، دکتر عبدالقدیر سروش، عضو هیئت علمی پوهنتون غالبِ هرات، حضور فعال داشت و دیدگاههای غالب را در جلسات متعدد طرح نمود.
نخستینروز كارگاه (شنبه، 13/ 12/ 1401) در اتاق انجمن علمی مطالعات افغانستان واقع در مؤسسۀ آموزش عالی بیمۀ اکو برگزار گردید. در این روز به مباحثی چون اهمیت انرژی، انرژی به مثابۀ عامل رقابت در کشورها، تأثیر انرژی در بروز جنگها، اهمیت انرژی بعد از جنگ روسیه و اوکراین، کشورهای با بیشترین مصرفکنندۀ انرژی و مسؤولیت شان در قبال پرداخت امتیاز به کشورهایی که کمتر از میزان متعارف و سهمیۀ تعیینشده با مصرف انرژی ایجاد آلایندهگی دارند؛ و در نهایت با توضیح راهکارهای تأمین امنیت انرژی در منطقۀ اکو به جمعبندی مباحث پرداخته شد.
دومینروز كارگاه (یکشنبه، 14/ 12/ 1401) به اساس هماهنگی قبلی مؤسسۀ آموزش عالی بیمۀ اکو، در دانشکدۀ روابط بینالملل وزارت خارجۀ جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. در این روز، روی موضوعاتی چون: تمرکز سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر حوزههای اقتصادی و فرهنگی در قبال کشورهای دیگر، بهخصوص افغانستان، کمکها و تسهیلات این کشور در بخشهای فرهنگی و اقتصادی، بحث مهاجرین افغانستان در ایران، فراهمسازی زمینههای تجاری برای تجار افغانستان، تسهیلات برای دانشجویان و مباحث مشابه مطرح گردید.
سومینروز کارگاه (دوشنبه 15/ 12/ 1401) در مرکز مؤسسۀ اکو برگزار شد؛ موضوعاتِ مورد گفتوگو را راههای همگرایی فرهنگی در منطقۀ اکو تشکیل داد.
چهارمینروز كارگاه (سهشنبه، 16/ 12/ 1401) در اتاق مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی، واقع در دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد؛ همچنان از مرکز مطالعات استراتیژیک خاورمیانه دیدار نمودند.
در نتیجه، این کارگاه با ارائۀ راهکارهای عملی برای دو جانب افغانستان و ایران پایان یافت.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
سهشنبه، ۲۳ حوت ۱۴۰۱
مدیریت خبر و آرشیف پوهنتون غالبِ هرات
تیمهای فوتسال پوهنتون غالب در ردههای سنی مختلف، در صدر فوتسال ولایت هرات
تیم فوتسال ۱۶ سال پوهنتون غالب قهرمان دور مقدماتی ليگ برتر فوتسال نوجوانان هرات شد؛ تیم فوتسال ۱۰ سال پوهنتون غالب با شش بازیِ بدون باخت و مساوی، صدرنشین جدول این لیگ میباشد و همچنان تیم فوتسال ۱۲ سال پوهنتون غالب با پنج پیروزی و یک مساوی، در صدر جدول مسابقات لیگ برتر ۱۲ سال فوتسال هرات میباشد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
سهشنبه، ۲۳ حوت ۱۴۰۱
مدیریت خبر و آرشیف پوهنتون غالبِ هرات
امضای تفاهمنامۀ همکاری بین پوهنتون غالب و مؤسسۀ تحصیلات عالی حکمت
امروز، یکشنبه، ۲۱ حوت ۱۴۰۱، تفاهمنامۀ همکاری بین پوهنتون غالب هرات و مؤسسۀ تحصیلات عالی حکمتِ ولایت بادغیس، به امضا رسید.
دکتر محمدطاهر تنزهای، معاون علمی و سرپرست پوهنتون غالب و آقای علیرضا کارگر، معاون علمی مؤسسۀ تحصیلات عالی حکمت، این تفاهمنامه را امضا نمودند. هنگام امضای این تفاهمنامه، دوجانب پیرامون انجام کارهای مشترک و عملیسازیِ مفاد تفاهمنامه گفتوگو نمودند.
طبق مفاد این تفاهمنامه، پوهنتون غالب و مؤسسۀ تحصیلات عالی حکمت در امور علمی، آموزشی و تحقیقات مشترک همکاری خواهند داشت.
همچنان هیئت مؤسسۀ تحصیلات عالی حکمت، که بهمنظور امضای تفاهمنامۀ همکاری به پوهنتون غالبِ هرات تشریف آورده بودند، از بخشهای مختلف این نهاد اکادمیک دیدن نمودند.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکشنبه، ۲۱ حوت ۱۴۰۱
مدیریت خبر و آرشیف پوهنتون غالبِ هرات
بازدید مسؤولان کتابخانۀ مرکزی و کتابخانههای اختصاصی غالب از کتابخانۀ مؤسسۀ تحصیلات عالی آسیا
طبق پلان کتابخانۀ مرکزی و مفادِ تفاهمنامۀ موجود بین پوهنتون غالب و مؤسسۀ تحصیلات عالی آسیا، به تاریخ ۲۰ حوت ۱۴۰۱، عصمتالله موحد، سرپرست آمریت کتابخانۀ مرکزی غالب، زلمی رهیاب، مدیر کتابخانۀ اختصاصی پوهنځی طب معالجهوی غالب و گل محمد نوری، مدیر کتابخانۀ اختصاصیِ انستیتیوت علوم صحی غالب، از کتابخانۀ مؤسسۀ تحصیلات عالی آسیا دیدن نمودند.
در نخست، با رئیس مؤسسۀ تحصیلات عالی آسیا، جناب آقای میر گلابالدین میری، معرفی صورت گرفت و دربارۀ وضعیت موجود در کتابخانهها، تبادل نظر صورت شد.
عصمتالله موحد، سرپرست آمریت کتابخانۀ مرکزی پوهنتون غالب در جریان این بازدید با مسؤولان کتابخانۀ مؤسسۀ تحصیلات عالی آسیا، جهت تنظیم سیستم نوین کتابداری بین پوهنتون غالب و مؤسسۀ تحصیلات عالی آسیا نیز گفتوکو کرد.
محمد سهراب تیموری، معاون مالی و اداری مؤسسۀ تحصیلات عالی آسیا ضمن خرسندی از بازدیدِ کتابداران غالب، بخشهای عمدۀ کتابخانۀ آن مؤسسه را به معرفی نمود.
پوهنتون غالب هرات با داشتن کتابخانۀ مرکزی و کتابخانههای اختصاصی همواره به دنبال ایجاد سهولتهای بیشتر برای دانشجویان و علاقهمندان به کتاب است و تلاش دارد تا از طریق آموزشهای مؤثر برای کتابدارانش این سهولتها را تداوم بخشد؛ داشتنِ سیستم اختصاصیِ کتابداریِ غالب، ازجمله دستآوردهای خوب این بخش است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکشنبه، ۲۱ حوت ۱۴۰۱
مدیریت خبر و آرشیف پوهنتون غالبِ هرات
برگزاریِ کانکور بهاریِ ۱۴۰۲ پوهنتون غالبِ هرات
کانکور بهاریِ ۱۴۰۲ پوهنتون غالبِ هرات، به تاریخ ۱۹ حوت ۱۴۰۱ با اشتراک متقاضیان برگزار گردید.
مراسم کانکور با تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط استاد عتیق الله رحمانی، آغاز یافت. سپس، دکتر محمدطاهر تنزهای، معاون علمی و سرپرست پوهنتون غالبِ هرات، ضمن خوشآمدگویی به متقاضیان و هیئت ناظر وزارت تحصیلات عالی، پیرامون ارزشها، جایگاه و اهداف پوهنتون غالب، معلومات ارائه داد و بیان داشت که غالب همچون گذشته با آمادهگی کامل، امکانات و ابزارهای لازم و تواناییهای بیشتر در سال پیش رو، زمینۀ کسب دانش و تربیۀ افراد مسلکی را فراهم نموده است. بعد از آن آقای همتا، آمر امور محصلان در مورد شیوۀ کانکور و چهگونهگی خانهپُری برگۀ جوابها، به متقاضیان آگهی داد و متعاقباً، کانکور بهاری ۱۴۰۲ در فضایی آرام و اکادمیک، برگزار گردید.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
یکشنبه، ۲۱ حوت ۱۴۰۱
مدیریت خبر و آرشیف پوهنتون غالبِ هرات